Witam wszystkich forumowiczów.
Mam mały problem z moją Avensis.
Wczoraj wracałem z rodziną z wakacji i 150 km przed domem zaświeciły mi się 3 lampki kontrolne.
1.ładowanie akumulatora
2. filtr paliwa
3. niski poziom oleju w silniku
dojechałem do domu, wypakowałem wszystkie rodzinne graty i chciałem przeparkować auto. Jak próbowałem odpalić auto to za pierwszym razem zarzuciło silnikiem i samochód nie odpalił, za drugim razem efekt był taki jak by akumulator padł. Godzinę później auto z problemami ale odpaliło.
Następnego dnia próbowałem kilkakrotnie go odpalać ale efekt jak przy wyładowanym akumulatorze. Zabrałem akumulator do domu aby doładować a prostownik pokazuje 100 naładowania akumulatora. Mimo wszystko podłączyłem do ładowania na całą noc dla pewności. Akumulator pełny energii na 100 %. Dzisiaj rano włożyłem akumulator i efekt taki sam jak przy martwym akumulatorze, samochód w ogóle nie kręci.
Ma ktoś pomysł co to może być ?
Pozdrawiam
Łukasz
Masz kolego alternator do regeneracji, ale dla pewnosci sprawdz miernikiem, jakie podaje ładowanie jeżeli wynosci mniej niz 14v regeneracja, ale sprawdz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum