Witam
Mam mały problem z ogrzewaniem gdy temperatura wzrasta do polowy to grzeje mocno a gdy silnik sie rozgrzeje to ogrzewanie znika leci chlodne powietrze co to moze byc?
U mnie tez słabo grzeje , jak ja przeciagne pare km pod 2-3tys to w aucie jest goraco ,a jesli jazda tylko miasto-miasto to bez rewelacji .
Tem musi byc u mni na max ,mysle przepłukac nagrzewnice jakim odkamieniacze .W dziale ZRUB TO SAM jest instrukcjs od t22 http://(zakaz reklamy)/viewtopic.php?f=5&t=12342
Kolego a czu umnie w t25 jest zawór który jest odpowiedzialny za regulowanie ciepłym i zimnym powietrzem moze to jego wina moze pierwsze jego sprawdzic
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-01-23, 19:31 Re: OGRZEWANIE
darian1945 napisał/a:
Witam
Mam mały problem z ogrzewaniem gdy temperatura wzrasta do polowy to grzeje mocno a gdy silnik sie rozgrzeje to ogrzewanie znika leci chlodne powietrze co to moze byc?
Brak nominalnej ilości płynu chłodniczego, należy uzupełnić do stanu max, na odkrytym wlewie (bez korka) przegonić silnik na obrotach 2-2.5 k. kilka razy, i uzupełniać płyn infuzyjny (bo go z pewnością ubędzie) do skutku (max) a "ból" zniknie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum