Wysłany: 2013-04-02, 10:08 [Avensis T25] porady przed kupnem
Witam wszystkich!
Jestem tu nowy i nie miałem za dużo doczynienia z takimi forami więc proszę o wyrozumiałość.
Obecnie jeżdze passatem 1.9 diesel(sedan) i noszę się z zamianą na jakiś większy samochód (kombi). Rozwazam kupno avensisa II trochę się obczytałem róąnych informacji i sam już nie wiem co wybrać. W grę wchodzi tylko benzyna raczej gazu nie będe zakładał. Czytałem że silniki 1.8 miały prolem z porzeraniem oleju ale po lifcie już ponoć nie, więc pierwsze pytanie od kórego roku wyszedł ten filt?? Drugie pytanie czy silniki 1.6 też miały ten problem?? A co z 2.0? Czy avensisy II miały jeszcze jakieś problemy oprócz oleju?? i generalnie są tanie w utrzymaniu jak się słyszy? I jeszcze się chciałem zapytać czy ktoś się orientuje czy samochód można sprawdzić w serwisie od A do Z chodzi stan zawieszenia blacharkę książke serwisową itp .
Dzięi wszystkim za wszelkie porady.
[ Dodano: 2013-04-02, 17:57 ]
podpowie ktoś coś ? powiedzcie który z tych silników jest lepszym rozwiązanie 1.6, 1.8 czy 2.0
jeśli chodzi o to pochłanianie oleju to dużo jest takich przypadków? bo nie wiem już sam czy się w ogóle interesować toyotami czy może szukać jakiejś skody albo coś innego:/??
[ Dodano: 2013-04-04, 12:08 ]
Coś panowie z toyotek nie za bardzo są rozmowni
posiadam t25 kombi z 2006 / silnik 1.8 , jak dla mnie rewelacja , po mie)scie troche za wielki
( warszawa) ale w długie trasy - miód. spalanie średnie wg komputera 9,6. wtrasie realne jest 7,4. z tego co wiem to 2,0 jest żwawsze ale więcej pali , natomiast nie bierz pod uwagę wogule 1,6 ... ten motor w kombii nie jedzie , posiadam toyotkę rok , sprowadziłem ją z niemiec i jak najbardziej polecam,,,
ja Ave jeszcze nie mam ale szukam
lift wyszedł w połowie 2006 roku
w salonie można sprawdzić w Poznaniu za taką usługę chcieli 300 zł
jeśli nie chcesz gazu to ja bym brał 2.0 (przy tym silniku występowały lepsze wersje wyposażenia w PL) no i te parę koni i niutków więcej
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum