Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 16V D-4 benzyna
Rok: 2008
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2010-10-10, 11:56 [Avensis T25] Klimatronic wyłącza sie po kilku sekundach
Witajcie!
Mam takie pytania.
Często się zdarza, że po włączeniu klimatyzacji "AUTO" dmuchawa zaczyna działać i po 3-4 sekundach przestaję dmuchać, lecz diodka AUTO nadal się świeci i reszta na wyświetlaczu wygląda tak jakby działało, lecz fizycznie nie dmucha?
Byłem w ASO ale za każdym razem kiedy tam jestem, wszystko działa i ASO twierdzi, ze jest OK.
Stawiają na Rezystor lub Silnik Klimatzacji???
Może coś pomożecie?
może się tak dziać i jest to moim zdaniem normalne zachowanie... bo ustawiasz temp. powiedzmy na 20 stopni - dajesz auto włącza się nadmuch i jeśli czujnik uzna, że jest te 20 stopni to wyłącza lub zmniejsza nawiew - ja tak to rozumie
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 16V D-4 benzyna
Rok: 2008
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2010-10-14, 20:41 .
Dzieje się tak nawet jak jest auto na 20stopni, a temperatura zewnętrzna jest 3stopnie.
Druga sprawa to kreski dmuchawy na wyświetlaczy są na full a ona i tak nie działa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum