Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2013-05-06, 07:36 [Avensis T25] Nadkole i spinki
Witam wszystkich.
Chodzi mi o zakup zamienników nadkoli i spinek do mocowanie do T25 04 rok o sprawdzony sklep tak aby zamiennik był jak najbardziej zbliżony do oryginału może ktos ma taki.
Kupowaliście z tego sklepu http://www.wirtual.waw.pl.???
Przekładałem wygłuszenie u siebie
Oryginalne masz jak by to powiedzieć wgrzane w nadkola. Poprostu jakoś w kilku punktach przymocowane po punktowym podgrzaniu nadkola. Bez problemu możesz to oderwać.
Co do przymocowania wygłuszenia do zamiennika to ja poprostu wziąłem drucik miedziany i w kilku miejscach, po wcześniejszym wywierceniu otworów, przymocowałem. Równie dobrze możesz użyć trytytek. Kleić tego w żaden sposób chyba nie warto, bo potem będzie kłopot z ewentualnym oderwaniem przy kolejnej wymianie
Przekładałem wygłuszenie u siebie
Oryginalne masz jak by to powiedzieć wgrzane w nadkola. Poprostu jakoś w kilku punktach przymocowane po punktowym podgrzaniu nadkola. Bez problemu możesz to oderwać.
Co do przymocowania wygłuszenia do zamiennika to ja poprostu wziąłem drucik miedziany i w kilku miejscach, po wcześniejszym wywierceniu otworów, przymocowałem. Równie dobrze możesz użyć trytytek. Kleić tego w żaden sposób chyba nie warto, bo potem będzie kłopot z ewentualnym oderwaniem przy kolejnej wymianie
Dzięki za informacje. Wczoraj wieczorem kupiłem jednak używaną na allegro, przy okazji zakupiłem także ślizg zderzaka, bo miałem wyłamany jeden zatrzask, i zderzak lekko odstawał od halogena. Generalnie jakby ktoś był zainteresowany wygłuszeniem z mojego starego nadkola (lewe), które jest w bardzo dobrym stanie, bo u mnie uszkodzenie było na tych wycięciach z przodu, to mogę je przesłać jedynie za koszt wysyłki.
_________________ TOYOTA AVENSIS 2.0VVTi 147KM HIGH/PRESTIGE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum