Witam!
Takie małe głupstwo ale denerwuje... W mojej AVE( wagon) urwał się bolec mocujący roletę bagażnika. W serwisie krzyknęli 500 zł za nową
Może macie Koledzy jakiś patent? Jest tam aluminiowy (?) profil i trzebaby dorobić jakiś bolec.
Kolega twierdzi , że podobny był w Poldku ale jeszcze nie znalazł go w swoim garażu
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.2 D-4D diesel
Rok: 2007
Nadwozie: Wagon Pomógł: 11 razy Dołączył: 12 Mar 2011 Posty: 198 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-08-05, 20:52
Andy57 napisał/a:
urwał się bolec mocujący roletę bagażnika.
Urwał, czy ułamał ?
Jeśli ułamał, to resztkę usuń z gniazda w profilu ALU rolety (gniazdo nieco rozszerz), zdobądź wałek ALU dł. ok. 50 mm o średnicy chyba 12 mm, zdzierak do łapy, wałek do imadła i po godzinie masz potrzebny element.
Najpierw wykonujesz część do gniazda rolety, potem element gniazda zaczepu.
Banalnie prosta robota, ja trochę profilowałem element gniazda zaczepu, ażeby uzyskać kształt podobny do pierwotnego, ale chyba niepotrzebnie.
Pozdrawiam obydwu kolegów,
czak
Witam!
Dziękuję za podpowiedź!
Szukam aluminiowego wałka i przypomną mi się czasy szkolne, kiedy to z puca metalu trzeba było zrobić młotek Tu materiał na szczęście łatwiejszy w obróbce!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum