Wysłany: 2010-05-10, 01:11 [Avensis T22] Proszę o radę.
Witam wszystkich serdecznie.
Mam dwa pytania:
1. Z jakim silnikiem benzynowym kupić avensis.
2. Który z silników najlepiej znosi instalacje gazową, czy w ogóle powinno się zakładać.
3. Czy warto się zastanawiać
http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C11564035
Poz.
Najlepiej według mnie zastanawiac się nad motorami 1.8 2.0.
Jednak co do gazu to najlepiej znoszą go motory przed liftem w 2000roku, chociaż jak wiadomo Toyoty nie lubią gazu.
AD3. Czy warto się zastanawiać to nie wiem, ale patrząc po tym jak jest odpicowany motor to ja bym sobie odpuścił Nie lubię jak ktoś przesadza, bo to wygląda jakby chciał coś ukryc..
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
tak jak kolega napisałem nie mniejszy silnik jak 1.8 co do gazu to kiedyś byłem za ale stwierdziłem że wydanie na instalację sekwencyjną około 3 tys to wolę nie ryzykować i mieć silnik w dobrym stanie. przed zakupem avki miałem zawsze autka z gazem i nie jestem za bardzo zadowolony z tego.
co do autka z ogłoszenie całkiem ładna ale jak to wiadomo każdy handlarz picuje autko jak to u nich bywa trzeba go sprawdzić jak się da z każdej strony.
Ja to bym nawet nie podchodził do aut z komisu. Znajomy ostatnio naciął się na Honde Civic (nie dość że przepłacił za nią ok 5tys to okazało się że była bita, poduchy odpalone i wstawione jakieś aby były i czujnik zmontowany aby gasił kontrolkę ) i ja po jego doświadczeniach komisy omijam szerooookim łukiem.
Jeśli szukacie pewnego auta to zapraszam na http://www.toyota.pewneauto.pl/
Ceny są tam może i wyższe o kilka tysięcy, ale jest auto 100% pewne, sprawdzane i servisowane w ASO z pewną historią itp itd
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Jeśli szukacie pewnego auta to zapraszam na http://www.toyota.pewneauto.pl/
Ceny są tam może i wyższe o kilka tysięcy, ale jest auto 100% pewne, sprawdzane i servisowane w ASO z pewną historią itp itd
Zgadzam się z Kolegą... Mój Avensis był kupiony właśnie w ramach tego programu i faktycznie był droższy, ale idealny. Udało mi się nawet urwać z ceny, bo według książki serwisowej zaraz trzeba było robić rozrząd, a jak autko było odbierane okazało się, że wśród faktur jest potwierdzenie wymiany rozrządu w ASO ( notabene tym w którym auto wystawiono na sprzedaż) sprzed roku - taki bonus od Toyoty na dobry początek
Co do silnika - uważam że 2.0 128 KM a po liftingu 2.0 D4 150 KM to najlepsze propozycje. Opinie o wysokim spalaniu są przesadzone - chyba że ma się ciężką nogę - ale wtedy każdy dużo pali... Jeśli pod gaz to tylko sprzed liftingu (bez VVT-i). Ale pamiętaj - Toyota nie lubi gazu i wcześniej czy później montaż instalacji się mści na portfelu właściciela...
Co do usterek... Mnie się nic nie przydarzyło... Trzeba tylko pilnować nadwozia, żeby ruda nie chciała ruszyć
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum