Wysłany: 2017-08-21, 17:26 [Avensis T25] Włączajacy sie system VSC
Witam, po ustawieniu geometrii kół podczas jazdy na wprost na suchej nawierzchni włącza się system VSC i trc off po wyłączeniu zapłonu gasną. Mam pytanie czy po ustawieniu geometrii powinno się wykonać jakąś kalibrację tych systemów jeżeli tak to na czym to polega?
Witam kolego powinieneś wykonać kalibrację czujnika skrętu (położenia kierownicy).Prawdopodobnie była demontowana kierownica i krzywo założona gość od zbieżności ustawił ją na wprost i do jej położenia ustawił zbieżność.Prawidłowo powinno się podłączyć kompa ustawić na wprost czyli na zero wartość położenia kierownicy następnie prosto założyć kolo kierownicy i dopiero ustawić zbieżność.Wiem z autopsji nie raz z tym walczyłem.Jestem pewny że dopóki auto się nie porusza tylko stoi błąd się nie zapala
_________________ Sprzedaż używanych, oryginalnych części Toyoty Avensis.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum