Witam drodzy forumowicze
Jestem świeżakiem i w związku z tym mam do Was pewne pytanie.
Wczoraj było ok 2 stopni na zewnątrz i włączyłem w avce tylnią wycieraczkę.
Problem polega na tym, że po wykonaniu niecałego obrotu zatrzymała się i nie mogę wznowić jej działania.
Czy komuś z forumowiczów przydarzył się podobny problem? Czy wie ktoś może jak spróbować go rozwiązać?
Dziękuję z góry za każdą odpowiedź
Z poważaniem
Sprawdż,czy dochodzi napięcie.W Passacie wadą była taka zacinająca się tylnia wycieraczka jeżeli była rzadko używana.Trzeba było ją spryskać jakimś Wu-du i rozruszać.Może to to?
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-03-30, 15:33
Problemem jest rdzewiejący mechanizm. Trzeba go wyjąć z klapy, rozebrać, wyczyścić i nasmarować. Roboty jest trochę ale poradzi sobie raczej każdy bo tam nie ma co zepsuć.
Tak w ramach ciekawostki, uwazajcie na ta gume ktora uszczelnia caly mechanizm od klapy... (nowa kosztuje ok 12zl w serwisie toyoty) Sprawdzajcie jej stan, bo u mnie gdzie duuuzo deszczu pada (ok 200 - 240dni w roku) bardzo czesto trzeba to wymieniac, jesli nie wymienisz bloto sie bedzie zbierac i zatrze silniczek, a fabrycznie nowy kosztuje cos kolo 1900zl ( nie sadzilem ze bedzie tak drogi zamowilem czesc w salonie, a jak przyszlo do zaplaty to zaniemowilem, ale coz zamowiles? zaplac... ) miejcie to na uwadze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum