Do tej pory jeździłem "niemcami", niemniej jednak zachorowałem na pukncie ANENSISA.
Proszę o ocenę modelu, ceny, wskazówki dot. eksploatacji, silnika.
Każda informacja będzie dla mnie niezwykle cenna.
Dziękuję i pozdrawiam
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2015-01-27, 04:02
Silnik ten sam co w T25 a co za tym idzie UPG do roboty + krzywa głowica gratis. W jakimś tam stopniu poprawili ten silnik ale problem prędzej czy później pojawia się.
Lepiej poszukaj benzyny 1.8 albo 2.0. Silniki nie do zajechania, bez turbo, na łańcuchu + wielopunktowy wtrysk + hydrauliczna regulacja zaworów czyli w przyszłości jest opcja założenia sekwencyjnego gazu bez dodatkowych kosztów serwisu.
Przebieg rzekomo pewny. Kupiony we wskazanym salonie i w nim serwisowany. Żadnych poważnych usterek nie miał. Po prostu mało ktoś jeździł Martwi mnie najbardziej ten silnik.. Cholera wie co kupić
Kupwowalem w tym salonie swoja Avke, raczej spoko goscie i nie wciskaja kitu, a poza tym na uzywki daja gwarancje.....ale niezaleznie od tego tez sugerowalbym silnik benzynowy 2.0
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum