Wysłany: 2016-03-09, 12:29 [Avensis T25] Po odłączeniu wyświetlacza nie działa radio.
Hej, jako że w mojej Avce Pojawił się problem z zawieszonym wyświetlaczem komputera spalania ( świeci się nawet po zamknięciu auta, wyświetla cały czas te same dane, nie działają przyciski ), postanowiłem go wyjąć, odłączyć, podpiąć z powrotem. Po ponownym podpięciu wyświetlacz umarł i w ogóle już się nie świecił, więc wyciągnąłem go, żeby oddać do naprawy. BTW tutaj jest opisana usterka i co należy zrobić, jednak przerasta to moje możliwości lutownicze http://www.toyotaownersclub.com/forums/ ... witch-off/
Ostatecznie, po wyjęciu komputera przestało działać radio. Przy włączonym zapłonie nie da się go włączyć, nie reaguje na nic. Sprawdziłem już bezpiecznik 42. w desce rozdzielczej, nie jest spalony. Trochę mnie to męczy, dlatego postanowiłem spytać, czy te dwa układy po prostu tak mają, że jeden nie będzie działał bez drugiego? Wiem, że bezpiecznik 42 odpowiada właśnie za komputer i za radio.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum