Wysłany: 2014-02-20, 19:06 [Avensis T25] Silnik zgasł na biegu jałowym
Witam. Dzisiaj stałem na światłach i samochód mi nagle zgasł na luzie. Próbowałem 2 razy odpalić i nic, poprosiłem innego kierowcę żeby mi pomógł zepchnąć auto na pobocze i tam już odpaliłem od razu. Dojechałem do mechanika, który podpiął komputer, niestety nie wykazał żadnych błędów. Przebieg mam 138 tys. km, a przed 3 tys. wymienione wszystkie filtry firmy Knecht. Paliwo w baku Verva z Orlenu. Mechanik powiedział, że przypuszcza problem z czujnikiem ciśnienia paliwa. Spotkał się ktoś z Was z podobnym problemem? Z góry dzięki.
kolego sprawdź czy nie wyrzuca Ci płynu ze zbiorniczka wyrównawczego. Jeśli tak jest to podjedź do mechaniki i powinien sprawdzić urządzeniem do pomiaru czy przypadkiem do układu chłodzenia nie dostaje się CO2 jeśli tak będzie przykro mi uszczelka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum