Mam problem ,silnik mojej Toyotki nie trzyma obrotów (czesto spadają do 700-600 obr/min) komputer wyciaga je na 850 i za kilka chwil ponownie to samo ( nie ma na to reguły czasem cały dzień jest ok a czasem do bani) Byłem w Toyocie wyjeli i wyczyscili przepustnice (zaodoptowali) silnie ukladal sie kilka dni ... po ustawieniu ponownie w/w problem ,
prosze o porade i pozdrawiam
Radek
jest to samo i jest denerwujace czasami przy ruszaniu potrafi znizyc te obroty i wtedy silnik gasnie gzies kiedys widzialem opis na necie jak mozna to zrobic na wlasna reke - wie ktos gzie to lezy?
silnik nagrzany, stoje na swiatlach, bieg jalowy... a tu nagle obroty spadaja z 900 na 800, na chwili znow sa na 900 i pozniej ok.... i tak co jakis czas....
co to jest i jak to usunac?
co jest tego przyczyna?
nie potrzebne czyszczenie a co z klimą masz włączoną czy nie bo jak tak to klima obciąża silniki jak wyłączysz to nie ma pływania silnika przynajmniej u mnie tak jest.
Gurszczak!
czyszczenie przepustnicy, kanałów dolotowych, przepływki. Da radę to samemu zrobić? Może masz jakieś namiary na "instrukcję obsługi" "fotograficzną" sposobów na takie czyszczenie? Może to jest na forum, ale ja jakoś nie daję rady znaleźć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum