przy jeździe zwłaszcza po dziurach słysze wyrażne skrzypienie w okolicach klapy. posiadam 2 litrową ave na benzynie - liftback. za tydzien oddam go do servisu zeby sprzewdzili ale moze ktos sie spotkał z takim problemem i uswiadomi mi jakich kosztów moge oczekiwać zanim mi połowe samochodu rozbiorą. na postoju troche próbowałem cisnąć klapę z zewnątrz w dół i górę na zminę i wydaje mi się że to klapa. wyjąłem też wszystko z bagaznika. ajies elementy albo nie są dobrze osadzone albo zużyły sie jakieś uszczelki? teleskopy wydają się ok i to nie zawieszenie
Przesmaruj smarem teflonowym amortyzatory od klapy (ten pręt metalowy)oraz zamek i zobacz czy jest poprawa jak nie to może zawiasy ewentualnie uszczelki. Stawiałbym na zamek, u mnie w kombi pomogło.
Sprawdź gumowe "poduszki/odbijacze" po bokach nadwozia, które po zamknięciu mają stabilizować klapę, czy nie są pęknięte lub nie dokręcone - ich zadaniem jest uniemożliwienie bocznych ruchów.
Pieter [Usunięty]
Wysłany: 2009-11-26, 10:23
sprawdz mocowanie zamka klapy bagażnika w szczególności tą blaszkę w bagażniku - u mnie była luźna i na nierównościach dawała czasu w postaci skrzypienia i stukania!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum