Jak w temacie. Jakiś czas temu zapaliła mi się kontrolka poduszek powietrznych, znajomy magik sprawdził i znalazł błąd B0113 czyli zwarcie na kostce (na plusie) poduszki bocznej pasażera. Tylko teraz pytanie jest takie, gdzie ta kostka się znajduje bo szkoda mi rozbebeszać pół auta w poszukiwaniu tego maleństwa. Może ktoś miał już z tym do czynienia?
Kolego szukaj tej kostki tam gdzie zaznaczyłem strzałką jeśli chodzi o poduszkę pasażera fotelowa kostki pod fotelem jest jeszcze zapalnik w słupku jak zdejmiesz dolną część tapicerki to zobaczysz.Ale najczęściej chodzi o wtyczkę przy pasie. i ostatni zapalnik jest przy tylnej kanapie jak zdemontujesz ten mały boczek obok oparcia to zobaczysz.
_________________ Sprzedaż używanych, oryginalnych części Toyoty Avensis.
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Wagon
Wiek: 41 Dołączył: 12 Sty 2018 Posty: 4 Skąd: z Łodzi aktualnie w Norwegii
Wysłany: 2018-01-29, 18:00
Przeszedłem przez chyba wszystkie wtyczki w kolorze żółtym po stronie pasażera i nic nie powtórzyło tego samego kodu błędu. Tu ogromne dzięki za podpowiedzi w gdzie szukać dla bgk-auto. Niestety kasowanie kompletnie nic nie daje, za każdym razem błąd wraca. Ale ktoś podpowiedział mi że to może być najprawdopodobniej zapalnik poduszki pasażera.
To już jakaś wskazówka, tylko teraz gdzie są te zapalniki bo teoretycznie jest ich kilka. Czy są one przy poduszkach i taki błąd oznacza wymiane poduszki?
Kolego szukaj tej kostki tam gdzie zaznaczyłem strzałką jeśli chodzi o poduszkę pasażera fotelowa kostki pod fotelem jest jeszcze zapalnik w słupku jak zdejmiesz dolną część tapicerki to zobaczysz Garde Meubles Marseille.Ale najczęściej chodzi o wtyczkę przy pasie. i ostatni zapalnik jest przy tylnej kanapie jak zdemontujesz ten mały boczek obok oparcia to zobaczysz.
Widzę, że wiesz dużo o systemie eksplozji, ponieważ tak powstają bomby.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2019-02-21, 12:48
co do poduszek - to Toje auto prawdopodobnie łapie sie na akcje serwisowa w tym temacie jaka robi TMP
sprawdź na stronie https://www.toyota.pl/ser...panie-serwisowe
Ja się właśnie na nią zapisałem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum