Wysłany: 2011-04-16, 21:35 [Avensis T25] Drgania w nadwoziu
Kupiłem niedawno AVE T25 w kombi rocznik 2006 po lifcie. Na początku nie zwróciłem na to uwagi, ale coraz bardziej mnie to denerwuje. Mianowicie, przy delikatnym przyspieszaniu, w zakresie obrotów 1700-1800 wydobywają się dziwne drgania gdzieś z lewej strony samochodu, tak jakby coś było niedokręcone lub luźne. Myślałem, że to tylna lampa bo miałem uszkodzoną uszczelkę, ale jej wymiana na nową nic nie zmieniła. Może ktoś spotkał się z czymś podobnym, to proszę o pomoc.
Jesli jest to dzwiek z przodu z lewej strony to w tych zakresach obrotow obstawiam na dolot i obudowe filtra powietrze, mialem taki problem u siebie tylko ze te dragania byly wlasnie w tym zakresie bo juz od 2000tys w gore byl spokoj. Rozebralem obudowe filtra i pod spodem gdzie jest przykrecana do budy dalem mate gumowa ktora poprostu rozdzielala plastikowa obudowe od karoseri. Efekt jak reka odjol!
Dzięki za poradę - jutro sprawdzę i dam odpowiedź czy pomogło! Pozdrawiam!
[ Dodano: 2011-04-21, 23:04 ]
Kolego jesteś WIELKI. Dokładnie trafiłeś w problem. Podłożyłem gumę i uszczelniłem połączenie z rurą zasysającą powietrze i problem zniknął. Serdeczne dzięki!!!
Pozdrawiam i życzę WESOŁYCH ŚWIĄT!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum