Toyota Avensis
Reklama Regulamin Regulamin Szukaj Szukaj Grupy Grupy Statystyki Statystyki Rejestracja Rejestracja Zaloguj Zaloguj Album Zdjęcia Avensis Download Pliki Avensis
 Ogłoszenie 

Zanim napiszesz nowy temat, skorzystaj z dodatkowej wyszukiwarki. Twój problem mógł być już omawiany.

opony aut części samochodowe Tarcze, hamulce części samochodowe iparts.pl

felgi - sklep internetowy sportwheels.pl

felgi - sklep internetowy ucando.pl

Poprzedni temat «» Następny temat
[Avensis T25] Problem z VSC i i TRAC off C1203
Autor Wiadomość
necik 
Nowy Klubowicz

Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2004
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2011-01-15, 16:10   [Avensis T25] Problem z VSC i i TRAC off C1203

Witam:
Potrzebuje pomocy po odpaleniu silnika zapala mi sie kontrolka VSC i TRAC OFF podłączyłem go do kompa wyskoczył kod C1203 (koleś powiedział mi że to może być coś z ABS niby brak łączności z centralką ABSu) wydaje mi się że ABS działają ale na 100% nie jestem pewien prędzej w Carinie E było ostro czuć ABS a tu nie wiem czy się uruchamiają
Pozdrawiam i proszę o pomoc

ASO Avensis 

Silnik: 2.0 16V benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Hatchback
Imię: Tomek
matti 

Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2011-01-15, 18:17   

C1203 Przerwa lub zwarcie w obwodzie czujnika prędkości prawego przedniego koła - chociaż gdzie indziej znalazłem coś takiego - zobacz tu http://www.motonews.pl/fo...222241&c=0&f=23

ASO Avensis 

necik 
Nowy Klubowicz

Wysłany: 2011-01-16, 19:51   

Tez juz to czytałem: To kod uszkodzenia Yaw sensora czyli czujnika zyroskopowego obrotu samochodu wokol wlasnej osi.Jest pod siedzeniem kierowcy pisze na nim Yaw sensor trzeba sprawdzic czy jest wtyczka dobrze wpieta az kliknie zabezpieczenie ,i czy nie jest poluzowany lub zawilgocony.
Oczywiscie mozliwe ze jest uszkodzony ,nawet byla pewna partia wadliwa.
Spruboj jednak ustawic samochod z kierownica do jazdy na wprost, zdejmij kleme na 5 minut potem zaloz wlacz zaplon i nie wykonuj zadnych gwaltownych ruchow w samochodzie przez pare minut,i przejedz sie czy wszystko gra.
Samochod byl sprowadzony czy po jakiejs klepie ??

Klemy nie pomogły. nie mogę znalesc tego Yaw sensora może minie ktos naprowadzi jak go wyszukac czy musze wywalac siedzenie?????

Matii jestes z olsztyna daj namiary na jakiegoś szpeca od Avki w Olsztynie po za ASO może oni mi coś pomogą

[ Dodano: 2011-01-26, 21:41 ]
DLA ZAINTERESOWANYCH !
Odwiedziłem ASO Olsztyn również wykryli mi błąd C1203 po umówieniu się na naprawę znaleźli usterkę okazało się że połączenie pomiędzy komputerem Avki a kompem ABS była przerwana wiązka (naprawili to na zasadzie podłączenia nowych przewodów) po za ASO usterka raczej nie do zrobienia ponieważ mają całe ścieżki naprawy. Impreza w serwisie kosztowała mnie 380 zl ale warto było do zwykłego elektryka bym pojechał 2 dni by mi szukał problemu może by znalazl może nie podłączenie do kompa też koło 100 a więc w kieszeni może została by 100 ale tu miałem pewność że mi zrobią to szybko i porządnie.
Pozdrawiam

dziq 
Nowy Klubowicz

Rok: 2003
Wysłany: 2012-08-17, 12:27   

Witam,

mam identyczny problem. pewnego pięknego dnia po odpaleniu samochodu zaświeciłyt się kontrolki VSC + TRAC OFF do tego słychać cały czas piszczę (jak przy nie wyłączonych światłach podczas wysiadania). byłem na diagnostyce wykryte zostały dwa błędy c1203 i uszkodzenia czujnika ABS jednego z kół. Czujnik został wymieniony, błąd skasowany i nie powraca ale błąd c1203 jest cały czas i nie można go skasować. Kontrolki cały czas się świecą słychać piszczenie i nie działa ani ABS ani kontrola trakcji.
proszę o informacje gdzie znajduje się ta wiązka przewodów pomiędzy komputerem a sterownikiem ABS.

liczę na pomoc.

Pozdrawiam.

ASO Avensis 

dudaj 
Nowy Klubowicz

Wysłany: 2012-11-12, 21:19   

Witam, mam problem w T25 D4D dosyć podobny do przedstawionych powyżej zapaliły mi się kontrolki (obrys silnika) check engine oraz TRC OFF oraz VSC po podłączeniu do komputera pokazało błąd "wstępnego dogrzewania silnika" silnik był zimny więc nie dziwiło mnie to ale po skasowaniu przejechałem jakieś 400 km i było oki i na zimnym i ciepłym silniku ale problem zaświecił się ponownie po 2 dniach przy rozgrzanym silniku komputer podczas podłączenia znów wyświetlił problem "wstępnego dogrzewania silnika" i już nie wiem co o tym myśleć przy zimnym tak, ale przy gorącym? dogrzewanie? no i te kontrolki TRC i VSC ? Co robić ?

[ Dodano: 2013-01-02, 21:41 ]
Wymieniłem świece i po kłopocie.

Odpowiedz do tematu