Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2017-08-21, 10:58 [Avensis T25] Problem z gasnącym silnikiem Avensis T25 1.8 z
Witam wszystkich, jestem od grudnia posiadaczem T. Avensis z 2004 r. , silnik 1.8 z fabryczną instalacją gazową Vialle, jestem młodym użytkownikiem dróg i jest to moje 2 auto więc z moją wiedzą motoryzacyjną jest niestety słabo.
Przechodząc do problemu - auto gaśnie podczas jazdy po prostu tracąc obroty gdy staram się ponownie odpalić auto "kręci" jakieś 10 s. i dopiero później łapie zapłon , obawiam się że to problem z instalacją gazową (wtryski?) a nie zapowiada to dobrze bo ciężko u mnie w mieście z mechanikami zajmującymi się ta konkretną instalacją . Z góry dzięki za pomoc , to mój pierwszy post więc jak coś schrzaniłem to dajcie znać !
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2017-08-22, 07:10
bgk-auto napisał/a:
Kolego na początek podłącz jakiś komputer powiedz coś więcej,bo tak na odległość przyczyn może być wiele.
Przy ostatnim podłączeniu wyskoczył problem ze spalaniem, już dzisiaj zauważyłem że problem leży najpewniej w instalacji gazowej , po przełączeniu na gaz auto traci obroty i nie reaguje na pedał gazu na żadnym biegu , na benzynie jeździ bezproblemowo, zauważyłem że podczas chłodniejszych dni na wtryskach gazu (dwóch) pojawia się coś jakby lekki szron, czy to może świadczyć o nieszczelności instalacji?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum