Chciałem się zapytać jakiej firmy najlepiej kupić filtr paliwa do t22 diesel?? i gdzie go znajdę w silniku?? proszę o dokładny opis...
pozdrawiam
Po podniesieniu maski, jak spojrzysz na silnik to filtr paliwa to taka puszka na końcu za silnikiem po prawej stronie z guzikiem u góry (pompką). Jest na wierzchu.
jak zadajesz pytania typu - gdzie to jest, to lepiej wymianę jego powierz fachowcowi.
Po podniesieniu maski, jak spojrzysz na silnik to filtr paliwa to taka puszka na końcu za silnikiem po prawej stronie z guzikiem u góry (pompką). Jest na wierzchu.
jak zadajesz pytania typu - gdzie to jest, to lepiej wymianę jego powierz fachowcowi.
Jak już jesteśmy przy filtrze, jak to jest z jego wymianą ? Można samemu tą operację przeprowadzić bez obaw o zapowietrzenie układu (słyszałem, że może się przytrafić), czy lepiej pojechać do warsztatu ? Poradźcie, na co zwrócić szczególną uwagę podczas samodzielnego przeprowadzaniu zabiegu ?
Można wymieniać samemu. Jeśli zalejesz do filtra przed założeniem go ropy, to samochód na 99% się nie zapowietrzy, tylko przy pierwszym rozruchu będzie nieco dłużej kręcił. Poza tym ona sama się odpowietrza, więc pokręcisz kilka razy rozruchem i załapie
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Ja dziś jestem po wymienie filtra I powiem, że było w nim sporo syfu
Zalałem go ropą, zakręciłem zakrętkę, żlozyłem i kliknąłem kilka razy odpowietrznikiem i zapaliła tak jak zapalała przed wymianą czyli 0 zapowietrzania
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum