Wysłany: 2010-10-26, 14:42 [Avensis T25] syczenie i brak mocy
Witam.
Mam problem z moją toyotą - Silnik 126KM
Zauważyłem totalny brak mocy a przy przyspieszaniu rośnie spalanie na komputerze zamiast obrotów. Na 5 biegu trudno powyżej 100 km/h się rozpędzić.
Zauważyłem dwie rzeczy- na postoju powyżej 2000 obr. słychać syczenie ale rura miedzy filtrem a turbiną wygląda na całą. Za to gruba rura idąca od EGR w dół (chyba do intercoolera) ma zdjętą opaskę (zwisa luźno). Silnik na postoju umiarkowanie zakopci na czarno tylko przy mocnym dodaniu gazu.
Macie jakieś sugestie??
a gdzie ich szukać?? Do tej pory miałem tylko benzynę i diesla wolnossącego więc w tych zabawkach jestem zielony. Jutro oddaje do mechanika-może coś znajdzie. Wczoraj byłem na komputerze i silnik jest czysty
[ Dodano: 2010-10-27, 15:12 ]
no i temat załatwiony - tak dla potomnych - rura od intercoolera się poluzowała. Po założeniu opaski turbina znów wciska w fotel.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum