Witam,
Od pewnego czasu borykam się ze stukającymi przednimi dociskami hamulcowymi, stuki te są najwyraźniej słyszalne podczas jazdy po bruku lub innej nawierzchni wywołujacej drgania wysokiej częstotliwości, docisk wpada rezonans i hałasuje dosć mocno, przy dotknięciu pedału hamulca wszystko cichnie jak ręką odjął. Problem był już zgłaszany w serwisie, zmieniony był smar i prowdniczki ale wszystko na nic, wyglada mi to na namierny luz pomiedzy prowadnicami i jarzmem wynikajacy ze zuzycia badź nieprawiłowego pasownia elementów. Ma lub miał ktos podobne podobne problemy czy jestem odosobnionym przypadkiem????
Witaj, mam to samo w T25 i jak zdążyłem się zorientować to problem avensisa, osobiście nasmarowałem prowadnice zacisków ale to działa na krótki czas. temat był wałkowany na forum a sposoby obejścia problemu zamieszczone, znajdziesz na pewno, powodzenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum