Witam
Pod koniec lutego chce wstawić instalacje gazową do swojej Avki i zastanawiam się nad wymianą świec ale nie wiem na jakie. Napiszcie jakie macie u siebie lub jakie polecacie do silnika 1.8 po Lifcie
Pozdrawiam Tomasz
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2006
Nadwozie: Liftback Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2016 Posty: 42 Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: 2017-02-07, 19:51
Dzwoniłem do pana Nowotczyńskiego w Mławie gdzie będę zakładał instalację gazową i po rozmowie z tm panem zakupiłem Denso K16TT, ponieważ powiedział że nie trzeba kupować specjalnych świec wystarczą mianowane do tego samochodu.
Świece zapłonowe do gazu do niekończący się temat. Ile ludzi tyle opinii.
Konkretny praktyczny poradnik http://lpgmasters.pl/swie...zaplonowe-gazu/ pokazuje podstawowe zasady czym kierować się jak dobiera się świece zapłonowe do lpg.
Pewnie że na standardowych świecach benzynowych samochód będzie jeździł na gazie. Ale też trzeba pamiętać o trudniejszym zapłonie mieszanki gazowej niż benzynowej i innej ciepłocie na gazie niż na benzynie.
Nadwozie: Liftback Pomógł: 2 razy Wiek: 40 Dołączył: 19 Lis 2016 Posty: 42 Skąd: Dobre Miasto
Wysłany: 2017-02-23, 19:29
Świece wymienione olej zalany filtry wymienione wszystko jak na razie działa i nie marudzi Na 10 marca mam umówiony termin na założenie instalacji gazowej a potem w wakacje weryfikacja na dłuższych trasach
Jak poskładasz instalacje na dobrych podzespołach i w dobrym zakładzie to nie będziesz miał problemu z autem.Pozostanie jedynie częściej sprawdzać luz zaworowy a tak to normalna eksploatacja samochodu i niższe rachunki na stacji paliw.Pozdrawiam.
Wysłany: 2017-02-24, 12:05
Sajmi po długich poszukiwaniach wybrałem zakład pana Nowotczyńskiego w Mławie, cena nie jest najniższa z tego co się rozeznałem ale ten zakład ma sporą renomę i dlatego zdecydowałem się tam wybrać ( a dodatkowo miły kontakt telefoniczny ).
Moja Ave ma oryginalny przebieg w tym momencie ok 100000 i myślę że dobrze przyjmie instalację a co do regulacji zaworów to nie wiem na pewno za rok na serwisie wyjdzie czy jest coś do zrobienia.
Świece wymienione olej zalany filtry wymienione wszystko jak na razie działa i nie marudzi Na 10 marca mam umówiony termin na założenie instalacji gazowej a potem w wakacje weryfikacja na dłuższych trasach
Jakiej firmy instalację założyłeś? Jakie świece i jak się sprawdza instalacja ?
Jaką butle i wtryski założyłeś?
Wysłany: 2018-02-28, 09:55
Hej
Założyłem Stag4 AC02 i butle w koło o pojemności znamionowej 53 litry ale maksa zalałem 46 literkow. Świece nie pamietam jakie musiałbym sprawdzić ale wszystko śmiga jak należy.
Na początku roku wizyta w serwisie Stag i wymiana filtra po przejechanych 11kk. Sprawdzone parametry i samochód bryka dalej jak szalony.
Wysłany: 2018-02-28, 11:52
Polecam autoryzowany zakład a nie garażówkę. Wiele osob dziwi się jak mowię że zakładałem gaz w serwisie do którego mam ponad 100 km bo przecież jest tylu gazowników wokoło że mogłem coś wybrać bliżej, ale ja nie żałuję swojego wyboru.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum