Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 16V benzyna
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-03-19, 12:32
Żeby dostęp był w miarę swobodny należy zdjąć nadkole, odkręcić i odchylić częściowo zderzak (prawą stronę). Jest wtedy zdecydowanie więcej miejsca na jakikolwiek ruch. Niedawno wymieniałem jedną pompkę z dwóch tam zamontowanych. Są one zamontowane w dolnej części zbiornika z prawej strony od strony zderzaka.
Dzięki za pomoc. Wyjąłem spalona pompka przednia. Z tyłu przełożono na tył. Mam pytanie gzdie i jaką tanią pompkę można wsadzić. Słyszałem że od DAEWOO.
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 16V benzyna
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-03-21, 08:42
Napewno pasuje pompka od poloneza, koszt około 20-30 PLN. Trzeba tylko wymienić wtyczkę t.j. odciąć istnejącą i w jej miejsce wlutować z uszkodzonego oryginału. Ja znalazłem używkę oryginałną na allegro za jedyne 70 PLN. Niestety oryginał w serwisie TOYOTY kosztuje 500 PLN co jest chyba nieporozumieniem.
Zamontowałem pompkę od Lanosa za kosmiczną cenę 17 złotych, lepiej pompuje niż stara oryginalna. Najciekawsze że za oryginalną do toyoty w sklepie powiedzieli mi 300 złotych. Dzięki z pomoc.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum