Wysłany: 2011-04-10, 18:48 [Avensis T25] 1.6VVTi - Problem z wysprzęglaniem w Ave T25..
Koledzy - sprawa dotyczy mojej Tojtojki z hydraulicznym systemem obsługi sprzęgła. Otóż od jakiegoś czau raz na kilka wysprzęgleń czuję delikatny opór przy "wyjmowaniu" biegu wstecznego. Dodatkowo dziś podczas jazdy na 1-ce po wciśnięciu sprzęgła sprzęgło do końca nie wysprzęgliło - czuć było delikatne drżenie i ruchy auta spowodowane lekkim dociśnięciem tarczy sprzęgła - ale bez problemu bieg ten "wyjąłem" a po ponownym wciśnięciu sprzęgła włożyłem jedynkę i sytuacja z 1-szym biegiem już się nie powtórzyła. Nigdy nie mam problemów z włączaniem biegu, nic nie zgrzyta, itp. Kompletne sprzęgło (tarcza, docisk, łożysko) zmieniłem jakieś 10kkm temu.
Co może grane? Czy to moze być wysprzęglik? A moze trzeba zmienić płyn hamulcowy (obsługuje też sprzęgło) bo ma pewnie już prawie 3 lata? A moze układ sprzęgła się odpowietrza? Jak myślicie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum