Wysłany: 2010-06-29, 12:00 [Avensis T22] Robocizna za wymianę rozrządu
Witam wszystkich,
Mam Ave T22 2.0 128KM i chciałbym wymienić rozrząd. Jednakże okazało się że są straszne rozbierzności pomiędzy warsztatami. Np w warsztacie "Mazda. Serwis aut japońskich" na ulicy Buraczanej Liczą sobie za robociznę ponad 200zł (daja gwarancje 100tyś km) a w innym serwisie Gosia na ul Krzemienieckiej liczą sobie za robocizne ok 800zł. Różnica cen jest zasadnicza i chciałbym się Was forumowiczów spytać czy wiecie może dlaczego? W ASO cała wymiana z częściami kosztuje ok 2000zł wiec raczej odpada. Co wy o tym sądzicie? Może polecicie jakiś inny warsztat we Wrocławiu?
W którym ASO 2000 zł chcieli za rozrząd w 2.0 128 KM?? Ja robiłem w W&J Wiśniewski półtora roku temu ( sądzę, że czas działa tu na korzyść ceny) i kompletny rozrząd z pompą wody+ robocizna wyszło ok 1500 zł. Niezależny mechanik proponował mi tą robotę z oryginalnymi częściami za 1300-1400 zł, a że Toyotka prawie od nowości jest w rękach mechaników z ASO w Izabelinie, więc stwierdziłem, że różnica nie jest warta ryzyka.
Moment, w AVE rozrząd jest stosunkowo prosty i nie ma wiele zachodu z wymianą. Nie sądzę aby we Wrocławiu trzeba było dać więcej niż w innych dużych miastach.
1. Rozrząd to rolka napinająca, prowadząca i pasek. Cena do 180-200 zł za komplet markowych części.
2. Pompa wody jakieś 150-200 zł (zamiennik).
3. Przy okazji możesz wymienić pasek wielorowkowy, koszt do 80 zł.
Razem w sklepie max 500 zł, na allegro z przesyłką 430 + robota 200 zł i wszystko gra.
ja w swojej avce 1.8 za wymianę rozrządu zapłaciłem u znajomego mechanika 300 zł, pasek kosztował 98 a rolka 105zl.... czyli mechanik za wymianę wziął 97zl 8-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum