Z racji tego, że mam pierwsze auto z Climatronikiem - proszę o odpowiedź na śmieszne pytania...
1) jeśli ustawię temperaturę np. 25 stopni i ustawię nawiew TYLKO na szybę (odpowiedni przycisk), po czym nacisnę przycisk OFF (brak wskazań na panelu wyświetlacza) - to żądana temperatura będzie wylatywać z nawiewów podczas jazdy ze zwiększoną prędkością ?
Mam też auto z manualną Klimą - tam oczywiście jadąc "w trasie" z większą prędkością i przekręcając pokrętło "temperatury nawiewu" bardziej na czerwone - ciepłe powietrze leci samo w wyniku "pędu" samochodu...
Czy w tym przypadku jest tak samo ?
2) a jeśli ustawię nawiew i na szybę i nogi + nacisnę przycisk OFF (na wyświetlaczu pojawia się informacja o kierunkach nawiewu) to czy żądana temperatura będzie wylatywać z nawiewów podczas jazdy ze zwiększoną prędkością ?
_________________ ...miałem kiedyś "japończyka"...
...chętnie pomogę na forum...w jego sprzedaniu...
1. Jeśli wciśniesz przycisk OFF to następuje całkowite wyłączenie dmuchawy. W przypadku, gdy masz również włączoną klimę, ona też zostaje wyłączona.
2. Wydaje mi się, że będzie jak w 1 przypadku. Powietrze będzie wpadać jedynie z powodu otwartych klapek nawiewów i będzie to raczej powietrze o temparaturze otoczenia.
Tak myślę bynajmniej ja
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
A ja myślę,że jednak tak nie jest bo jak ustawię np.25st to mimo,że wyłączę dmuchawę to jednak leciutko te powietrze ciepłe czuć jak leci przez kratki.......z zimnym tak samo.Może nie zwróciłeś na to uwagi kolego Plesser
Dmuchawa po wiśnięciu off nie pracuje. Powietrze ciepłe leci, bo jest ustawione tak w nagrzewnicy i pęd powietrza wrzuca powietrze do kabiny. Zamkniesz kratki i nic nie będzie lecieć.
Nie no proste,że gdy zamknę kratki to nie będzie leciało powietrze......chyba normalka nie?
Tylko,że kolega pyta czy gdy wyłączy dmuchawę będzie leciało zimne/ciepłe powietrze.A więc będzie.......tak?Tu się chyba zgadzamy?
Owszem będzie, ponieważ masz nastawioną temperaturę na ileś tam, ale dmuchawę wylączoną. Więc nagrzewnica chodzi, ale powietrze nie leci przez dmchawę tylko jest wrzucane do kabiny przez pęd.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum