Wysłany: 2011-06-01, 20:04 [Avensis T25] Nie włącza się klima.
Koledzy mam problem od pewnego czasu nie włącza się klimatyzacja, jak wcisnę przycisk A/C po ok. 10 sekundach przycisk mruga, nie włącza się klima. Byłem w serwisie klimy ale usterki nie usunięto - stwierdzono że sprężarka działa ale jest problem ze sterowaniem. Pytałem w serwisie Toyoty komputer nie wykazuje usterek klimy. Proszę o pomoc może ktoś miał podobny problem - Avensis Verso 2003
A masz klimę nabitą? Ja miałem podobny problem, coprawda nie w avce, ale też niby sprężarke mi działała, a nie chłodziło. U mnie po miesiącu od nabicia do pełna klima przestała chłodzić, bo sprężarka była trochę nieszczelna i powoli środekł sobie wyciekł.
Musisz mieć wlany kontrast do klimy rzeby stwierdzić jej szczelność miałem tak samo tylko umnie był jakiś oring walnięty przy sprężarce,ale choć klima niebyła nabita to mi nic niemrugało.
W końcu problem rozwiązany - nie powiem trochę to trwało, stwierdzono przetarty przewód pod skrzynką bezpieczników pod maską, trudno dostępne miejsce - naprawa serwis Toyoty Nowogard - serwis o.k.
widocznie ten mechanik od klimatyzacji co nabijałes u niego nie ma pojecia o swojej roboocie bo dobry szpec to pierw sprawdza szczelnosc i jak wszystko ok to wtedy nabija klime i jak nie ma klimatyzacji nabitej to umnie niw załaczy sie klmatyzacjia jak napełnie to spręzarka wtedy działa i dmucha zimnym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum