Wysłany: 2009-07-03, 10:18 [Avensis T25] Przegrzewanie sie silnika. cd
Witam wszystkich. Zrobiłem tak jak radziliscie i wymieniłem termostat ale efektu nie było- :lol: dalej sie grzała wiec wymontowali chlodnice i wlasnym oczom nie wierzylem to co tam zobaczylem- doslownie dwie trzecie chlodnicy zabite piachem i syfem. Poprostu nie miala prawa chlodzic-przynajmniej tak mi sie wydaje ze to bedzie przyczyna. Próbuja ja czyscic ale mysle ze bez kupna nowej sie nie obejdzie. Jak myslicie dadza rade to wyczyscic czy gonic po nowa. Pozdrawim. :lol:
jak masz gdzieś odprysk lakieru to tragedia, bo myjka powiększa te odpryski, więc uważaj z myciem
To prawda. Nie można za blisko walić po lakierze.
Ja dzisiaj po powrocie z trasy znad morza, myłem swoją laluńkę z komarów i innych motyli.
Nie należy zapominać o chłodnicy. Całe przód auta macie w robactwie, duża część trafia w chłodnicę. Kercher w grilla i ładnie wypłukałem towar z chłodnicy. Warto o tym pamiętać.
_________________ Andrzej - założyciel jako pierwszy, największy, znany forum Avensisklub.PL. Ps: Polecam: iParts.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum