Wysłany: 2011-09-18, 00:25 [Avensis T25] problem z olejem
4 miesiecy mam toyote avensis kombi z 2007 po lif.Po zakupie byl wymieniany olej i filtr oleju a \teraz po przejechaniu 6 tys komputer pokazuje zeby wyumienic olej i filtr!to nie jest normalne?co jest nie halo?Czy jest jakas tolerancja do ymiany naprzykald mozna jeszcze przejechac 30 km!trzeba do pracy dojechac!
dziekuje za jaka kolwiek odpowiedz
Kto wymieniał, Ty czy warsztat. Najpierw należy sprawdzić czy poprawnie wykonano czynności, czy gdzieś nie ma wycieku lub czy jest obieg płynu, czy gdzieś się coś nie zapchało. Po drugie w jakich warunkach przejechałeś te 6 tys. km. Samochody nowych generacji badając czujnikami płyny sygnalizują o szybszym zużyciu jeśli warunki pracy były ciężkie, ale możesz i 1000km zrobić zanim pojedziesz na wymianę.
wymienial warsztat!nie wiem czy wyzerowal licznik i nie mam mozliwosci sprawdzenia tego!6000 tys km byly raczej spokojne 4500 to autostrady!dzwonilem do toyoty i mam przyjechac na wyzeroanie licznika nikt o takim czys jakies sprawdzeni czego mi nie mowil.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum