Witam, Mam Toyotę Avensis 1.8 VTI Benzyna = LPG. Silnik ma przejechane 140 000, chcę wymienić olej z rodziny CASTROL MAGNATEC - który wybrać - OW, 5WR, czy inny? Które polecacie, ale najlepiej z CASTROLI (chodzi mi o lepkość oleju, który ma lepszą)? proszę o Waszą opinię.
WNOTO, zadałaś bardzo dobre pytanie. Według mnie dziwne, że 5l EDGE 5W30 kosztuje 136zł na allegro a 5l u producenta w Polsce kosztuje ok 200zł. I albo cos tu śmierdzi przekrętem albo ktoś robi aukcje charytatywne dając olej warty 200zł za 130
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.6 16V VVTi benzyna
Rok: 2008
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2010-05-29, 15:27
W Norauto jest chyba po 199 zł (też poniżej cen producenta )- bo chyba tam będzie wymiana oleju w moim aucie.
Ale fakt że to w jakieś promocji....
Ale jeszcze 70 zł mniej , 35% to zastanawia....
Cena producenta o której mówicie jest ceną detaliczną gdyby producent sprzedawał najtaniej nikt nie kupowałby gdzie indziej. Poza tym nie bierzecie pod uwage różnic w kursach walut i cen w różnych krajach.
Ja osobiście mam edga 5w30 i jestem zadowolony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum