Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 2004
Nadwozie: VAN
Wysłany: 2014-04-14, 16:46 [Inne] Przymiarka do zakupu VERSO z 1.8vvti i założenie LPG
Witam serdecznie,przymierzam się do zakupu Toyoty Avensis VERSO z silnikiem 1.8vvti. Z rocznika 2004 -2005. Proszę mi powiedzieć,czy te silniki dobrze znoszą założenie instalacji LPG? Czy przy prawidłowo założonej,przejadę spokojnie 100tys.km ? Słyszałem,że te silniki mają rozrząd na łancuchu,i pewną wadę w odnośnie pobierania oleju ,co skutkuje też obracaniem panewek itp. Które roczniki są pozbawione tej dolegliwości? Bardzo proszę o pomoc,gdyż nie chcę się umoczyć na samym starcie Dziękuje i pozdrawiam.
Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 2004
Nadwozie: VAN
Wysłany: 2014-04-14, 18:26
Montowali i afera na całego z tymi silnikami,siedząc w internecie,wyczytałem,że była to dość istotna wada konstrukcyjna shortblok'u. Usterke usunięto w autach po 2006 roku,podobno.Inni piszą że druga połowa 2005 r:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum