Witam,
To mój drugi post (pierwszy to przywitanie ) Interesuje mnie zakup Ave T22 z silnikiem 1.6 benzyna 110KM. Co o tym silniku myślicie? Warto brać go pod uwagę? Dodam, że autko ma być typowym dupowozem, bez szaleństw. 90% jazdy w mieście więc 2.0 odpada. Interesuje mnie rocznik 99-00 z racji skromnego budżetu. Ile trzeba dać za
Ave o jakiej piszę? Na otomoto widzę samochody za ok 13 tys. Czy w takiej cenie kupię zadbany egzemplarz? Dzięki za wszelkie rady i opinie.
Silnik: Inny
Rok: 2000
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2011-02-09, 11:02
Raczej nie będę go gazował bo w moim przypadku byłoby to zupełnie nie opłacalne. A jak ze spalaniem w mieście? Generalnie ma być to zwykły, bezawaryjny dupowóz ale czy dynamika jest w miarę OK? W ogłoszeniach rozpiętość cenowa tych roczników jest dość duża (10-20tys.) Obawiam się, że te egzemplarze w okolicach 13 tys. są podejrzane:/
jak dla mnie całkiem znośnie, a jak chcesz bardziej dynamicznie to wystarczy wkręcić na obroty powyżej 4 tys i wtedy całkiem fajnie jeździ tyle, że spalanie rośnie
WaLeC [Usunięty]
Wysłany: 2011-02-10, 08:23
Jeśli mogę wtrącić swoje 3 grosze odnośnie ceny.
Rozpiętość jest duża, bo pewnie najdroższe ceny mogą mieć jednostki z deieslami.
Osobiście proponowałbym szukać jakiegoś auta w Polsce a nie np z Niemiec, bo tak samochody robią ogólnie większe przebiegi, później przekraczają granicę i mają kręcone liczniki...
oczywiście po zakupie, zrób wymianę podstawowych rzeczy, jak np rozrząd i płyny, tak żeby być pewnym, po kupnie auta, zwłaszcza sprowadzonego z zagranicy, jeśli jednak się skusisz na takie. Oczywiście, jeśli jest książka, i wszystko w książce, to można pominąć moją uwagę...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum