Wysłany: 2011-08-04, 12:18 [Avensis T25] Plesserek i jego Toyotka:)
No więc i na mnie przyszła kolej... Obciążony nawałem pracy znalazłem w końcu chwilkę, naprawdę chwilkę, aby sfotografować moją Toykę... Co z tego wyszło... Zdjęcia pstrykane telefonem z powodu braku aparatu w miejscu pracy trochę ujmują Jej gracji, no ale cóż, obiecuję się poprawić gdy tylko znajdę czas aby umyć, posprzątać i sfotografować
Może troszkę o Niej opowiem, jako że wcześniej się nie chwaliłem.
Jest to Avensis T250 Wagon 2.0 D-4D 116KM 280NM, rocznik 2004 dokładniej wrzesień. Oznaczenie modelowe PRESTIGE.
Kupiłem ją osobiście od 1 właściciela w Niemczech w sierpniu 2008r. W chwili zakupu miała niecałe 42tys przebiegu i była jak nowa, w środku pachniała nowością.
Po 3 latach u mnie sporo się zmieniło, Avenowi przybyło troszkę kilometrów na karku, ma teraz 236tys przebiegu.
Ostatnio dostała nową turbosprężarkę, kompresor od klimy, a dzisiaj świeżo jestem po wymianie napinacza paska wraz z rolką. Chodzi jak zegarek.
Nie ma u mnie zbyt łatwego życia, z racji tego że robię duże przebiegi roczne, mimo to bardzo dzielnie znosi taką eksploatację.
Wszelkie pytania proszę umieszczać w tym temacie, no i oczywiście oceniajcie co wyszło telefonowym aparatem
Enjoy
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Celowałem z białą z czarną skórą w Kombi. Szybko przekonałem się że jest to nieosiągalne. A szkoda, bo byłbym jedynym właścicielem białem Avki w Kombi ze skórą na tym forum i zapewne rzadkością w Polsce
Co do przyciemnianych szyb, w Niemczech to była opcja do dokupienia, z tego co się orientuję. A felgi może bym założył 17" gdyby nie nasze szanowne dziurska. I tak na fakturze jaką dostałem od właściciela model kosztował niemal 30tys Euro. Brakuje mi do pełni szczęścia jedynie czujników parkowania
A wracając do bialego, to tenz palety Toyoty bardzo mi się podoba
Widziałem Interesuję się motoryzacją. Ale nie wiem czemu jakoś ten biały w Toyocie ma swój swoisty urok, który mnie pociąga I podoba mi się, poprostu mi się podoba Biała Dama.
Plesser, mi też się trafiła ta Avka od 1-szego wł. z Niemiec, tylko że kupiłem w 2006, więc miała 2 latka, planowałem zmienić w najbliższym czasie na T27, zwłaszcza że z 2009 już za 60 tyś można dostać :lol: , ale tak mi się ta spodobała, że chyba póki co nie zmieniam auta aż do następnej generacji Ave
hehe mam identyczną jak kolega Plesser ten sam kolor, silnik, kombi tylko uboższe wyposażenie Kupiłem od pierwszego właściciela, który po 6 latach przejechał 66tyś km Pozdro! Piękny KOLOR
wymieniałeś turbo dlaczego jakie objawy były i jakie masz turbo (nowe zamiennik po regeneracji) mi chyba już zaczyna się kończyć żywot turbo.
oto film
http://www.youtube.com/watch?v=f37tmu6ZtVk
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum