Wysłany: 2018-04-26, 06:49 [Avensis T25] Nie działa podgrzewanie fotela oraz regulacja
Mam następujący problem. Przestało mi działać podgrzewanie fotela kierowcy oraz prawie na pewno w tym samym czasie regulacja podparcia lędźwiowego. Czy zasilanie tych układów jest jakoś ze sobą powiązane czy to zwykły zbieg okoliczności? Po przekręceniu pokrętła podgrzewania fotela kontrolka się zaświeca normalnie ale nie grzeje w d....cię:-)
Bezpieczniki są ok bo w prawym fotelu jest wszystko w porządku a z instrukcji wynika, że oba fotele obsługuje jeden bezpiecznik. Avensis T25 2.0 D4D 2003 r. Pomóżcie jeśli ktoś wie o co może chodzić.
Posprawdzane. Wszystko siedzi na swoim miejscu. Choć może wykonam jeszcze jedną operację, którą mniej więcej co pół roku trzeba było robić w maździe 323. Rozłączę wszystkie wtyczki i psiknie elektrosolem. W maździe pomagało
Typ: Inne
Silnik: Inny
Rok: 1985
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2018-05-19, 23:16
Zajączek72 napisał/a:
Posprawdzane. Wszystko siedzi na swoim miejscu. Choć może wykonam jeszcze jedną operację, którą mniej więcej co pół roku trzeba było robić w maździe 323. Rozłączę wszystkie wtyczki i psiknie elektrosolem. W maździe pomagało
Może obecnie elektrosol się poprawił, ale kiedyś nie za bardzo pomagał na konektory, które mocno zaśniedziały.
Nie chcę tu robić reklamy (jeśli mod potraktuje to jako reklamę to prosze o edycję nazwy), ale ja na wszelkiego rodzaju zaśniedziałe styki stosowałem zawsze (tzn. od momentu kiedy znajomy elektryk samochodowy pokazał mi jak działa ten środek) preparat firmy "Cyclo" o nazwie Electric Motor Cleaner.
Po aplikacji i poczekaniu kilku minut zaśniedziałe konektory wyglądały jak nowe.
Jak i tak chcesz rozłączyć wtyczki, to warto miernikiem sprawdzić czy pojawia się na niej napięcie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum