Mam pytanko czy może ktoś miał taki problem z centralnym zamkiem i alarmem.
Alarm firmowy challenger.
A teraz krótki opis.
Jak zamknę i uzbroje alarm i go otworze za chwilke to jest ok,jak trochę postoi to tylko rozbraja sie alarm ale centralne zamki nie otwierają się i trzeba z kluczyka. Co jakiś czas jak stoi to słychać jak domykaja sie same zamki. No i najgorsze zamyka sie sam nawet z kluczykami w stacyjce coś dziwnego nie mogę sobie z tym dać rady.
Pozdrawiam,
Mirek
Kolego po otwarciu auta z pilota musisz otworzyć drzwi od kierowcy aby krańcówka wyłapała że są otwarte. bo w przeciwnym wypadku jak nie otworzysz drzwi to centralny zamek potraktuje to jako przypadkowe naciśnięci UNLOCK i sam zamyka zamki automatycznie.
Mam dokładnie takie same objawy od kilku dni.
Objawy:
- pilot alarmu rozbraja alarm ale nie otwiera drzwi. Muszę z kluczyka.
- gdy wysiadam z samochodu, zamykam przednie drzwi i otwieram tylne by coś wyjąć, ryglują się drzwi.
- czasami słychać przy włączonym alarmie, że próbuje ryglować zamki.
Kilka miesięcy temu wymieniałem baterię do pilota, bo widać było, że pada - nie zawsze za pierwszym razem pilot rozbrajał alarm - po wymianie działało wszystko ok przez długi czas.
Dzień doberek mam ten sam problem pierwsze otwarcie z pilota ok otwiera się automatycznie później zamykam z pilota ok natomiast gdy chcę otworzyć ponownie słychać odgłos rozbrajania , ale drzwi zamknięte. dopiero przekręcenie/odpalenie samochodu kluczyka w stacyjce powoduje ,że wszystko działa normalnie ale tyko jeden raz i sytuacja się powtarza.
Morze nie będę fer ktoś się obrazi nie ten temat , ale chce przestrzec przed kupnem części w sklepie Z linku wyżej skoro tu się pojawił Tzw likwidacja zakładu kupiłem chłodnicę numer OEM się zgadzał na oczywiście na pudełku natomiast zawartość to inna historia .No i pozostała Mi chłodnica od yarisa.
a wracając do tematu wymiana baterii u mnie nie pomaga.
Update- może późno ale dodam -problem został rozwiązany uszkodzony był główny zamek ten od strony kierowcy tzn styki pomocnicze w nim które dają jakieś info dalej ,potrzeba wymiany zamka lub założenia dodatkowe wyłącznika który dubluje funkcje tego w oryginale na youtube znalazłem rozwiązanie i je zastosowałem .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum