Do T25 z silnikiem 2.0 D-4D ze skrzynią manualną wchodzi 2,5 litra.
Ja osobiście wlałem Motul Gear 300 75w90 czyli taki jaki powinno się wlać. Nie wiem dokładnie co ile się powinno wymieniać ale wiem, że u mnie nie było to wcześniej robione. Dopiero przy przebiegu 208 tys zaczął mi puszczać olej z zimeringu na pół osi, to też przy wymianie zimera wlałem olej, obecnie mam przejechane 210 tys i skrzynia chodzi bardzo ładnie , z początku wydawało mi się że skrzynia trochę huczy, ale po 2 tys się to uspokoiło i ładnie chodzi, cichutko, no i biegi wchodzą delikatniej. Ogólnie polecam wymianę bo przy przebiegach 150tys + różnie bywa ze stanem oleju, no i sam olej po zlaniu mimo że dalej rzaki(jak na olej przepracowany) to był brudny.
Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2009
Nadwozie: Inne
Wysłany: 2020-03-17, 09:31
Jaki olej do skrzyni polecacie? Motul, Millers, Castrol? Każdy z tych producentów ma kilka wersji oleju. Auto w którym chcę wymienić olej to Toyota Avensis II 1.8 benzyna, skrzynia manualna 5-cio biegowa.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum