Wysłany: 2019-07-18, 14:31 Problem z kierunkowskazem w lusterku
Witam!!! Przestał mi działać kierunkowskaz w lewym lusterku. Zanim całkowicie mi się zbuntował, raz działał raz nie. Postanowiłem że sprawdzę czy to tylko migacz zamieniając strony. Przełożyłem kierunek z prawego lusterka, który działa, do lewego lusterka, i.... Nie działa. Pierwsza myśl, że to jednak coś w instalacji. Więc lewy kierunek (ten nie działający) podłączyłem na prawą stronę, tak z ciekawości. Ale tu też nie działa. Prawy wróciłem na swoją stronę i normalnie działa. Pytanie: czy możliwe że w Avce prawy kierunek będzie działał tylko po prawej stronie, a lewy po lewej. Bo zgłupiałem. Czy ktoś się spotkał z czymś takim??? Czy mam szczęście i mam zepsuty i kierunek i coś w instalacji??? Jestem zielony z elektryki samochodowej.
Typ: Inne
Silnik: 1.6 16V benzyna
Rok: 2020
Nadwozie: Inne Pomógł: 37 razy Wiek: 53 Dołączył: 15 Lis 2009 Posty: 408 Skąd: dd
Wysłany: 2019-07-19, 08:59
Oczywiście inne kierunki z tej strony działają
kostka zespolona pod kierunek doprowadza też zasilanie/sterowanie pod ogrzewanie i składanie lusterek więc układ pinów dla lewego/prawego jest różny. Najlepiej (jest gdzieś na forum i/lub wujek Google) wyszukaj schemat układu pinów w kostce i np zwykłym miernikiem lub żaróweczką na kabelku sprawdź czy do kostki dochodzi prąd jak odpalisz kierunek
Dzięki za sugestie. Na chwilę obecną czekam na lusterko z Anglika (mam nadzieję, że bez problemu da się przełożyć kierunek), bo sam kierunek dostać to tragedia. W zasadzie jestem pewien, że to problem w samym migaczu. Dziś mi się przebudził. To znaczy połowicznie. Tylko jedna z 4 czołowych diod mruga normalnie, a 3 ledwo skrzą, ta 5 skierowana na bok, z kolei w ogóle nie mruga. Ot, taka historia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum