Wysłany: 2012-01-04, 09:22 [Avensis T25] silnik 2.0 d4d 126 km opinie wady i zalety
witam przymiezam sie do kupna avki po lifcie i strasznie zmartwilem sie czytaj opinie na temat tego silnika - wszedzie wypisuja ze pije strasznie olej , ze ma turbodziure ze klekocze.
Powiem tak niehcialbym ulokowac ciezko zarobionych pieniedzy w cos co bedzie zachowywalo sie w ten sposób.
Napiszczie jak wasze d4d sie zachowuja i ktore wersje silnikowe wg was sa najlepsze.
Oczywiscie zdaje sobie sprawe ze ile ludzi tyle opinie.
pozdrawiam
Kolego jak nie chcesz mieć problemów to kup sobie Hondę accord ja mam Toyotę i Hondę ale toyota cały czas jest w naprawie ,części drogie ,nie marnuj kasy bo szkoda to nie te Toyotki co kiedyś
Mi też nie bierze oleju, turbo dziury też nie stwierdzam a co do klekotania to na zimnym silniku czasem sie zdarzy ale to przypadłość ogólnie silników diesla a nie konkretnie toyoty
Turbodziura na pewno jest w t22 D-4D 110hP. Wiem bo mam taki... do 2000 obr nie dzieje się nic, ale nie kupowałem auta, zęby się ścigać. Mam 300tys przebiegu i oleju na 15tys km bierze mi w granicach 0,5 do 1 litra, czyli wg mnie standard. Jak w T25 to nie wiem ale wydaje mi się że pierwsze modele t25 też miały silnik CDT220 1CDFTV tylko 116hP.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum