Witam.
Kupiłem Toyotę Avensis z 2007r D-4D 2,0l, 126KM, ale nie jestem pewny co do rozrządu (słyszałem sprzeczne informacje), czy jest to łańcuch czy pasek?. Proszę o odpowiedź. Ponadto czy jest w formie elektronicznej instrukcja obsługi Avensis II 2006-2008r?.
A nie wystarczy Ci elektroniczna ? Książkowe są nawet na allegro, ale cena tego to jak dobrze pamiętam ok 70zł w górę, jak dla mnie nie oplaca się. A z neta można ściągnąć identyko tylko w PDFie
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Może być elektroniczna, ale nie mogę w necie tej wersji znaleźć (2006-2008). Mam już instrukcję w wersji elektronicznej dla starszej avensis. Jeśli ktoś ma linka do instrukcji obsługi w wersji elektronicznej do avensis z lat 2006-2008 to niech podeśle.
Pozdrawiam.
To faktycznie dziwne. Bo w servisie toyoty też powiedziano mi, że jest łańcuch. A ty już wymieniałeś pasek?
Mam niecałe 80tys, więc jest jeszcze troche do zrobienia. No to już w końcu nie wiem jak to jest, może wychodziły z paskiem i łańcuchem?? Musze ruszyć ten temat bo byłem przekonany że jest pasek na 100%. Jutro dzwonie do serwisu, żeby nie było jaj jak będę chciał wymieniać;)
HUGOBERG [Usunięty]
Wysłany: 2010-09-26, 17:52
Zapamietajcie Panowie,ze silniki diesel 2.2 D4D maja lancuch.A twoj kolego 2.0 D4D ma taki sam pasek rozrzadu czyli gumowy jak moj z 2003r.Co 105tys sie go wymienia.
Zapamietajcie Panowie,ze silniki diesel 2.2 D4D maja lancuch.A twoj kolego 2.0 D4D ma taki sam pasek rozrzadu czyli gumowy jak moj z 2003r.Co 105tys sie go wymienia.
Tak też mi się wydawało.
HUGOBERG [Usunięty]
Wysłany: 2010-09-26, 17:58
Jak ktos poszpera w necie to auto swiat wydal kiedys taka broszurke,gdzie opisal wszystkei modele japonskie.I tam wyraznie pisze,ze tylko 2.2 ma lancuch a reszta pospolity gumowy pasek :->
Jak ktos poszpera w necie to auto swiat wydal kiedys taka broszurke,gdzie opisal wszystkei modele japonskie.I tam wyraznie pisze,ze tylko 2.2 ma lancuch a reszta pospolity gumowy pasek :->
Euzetet ma auto z 2008 roku więc jest poliftowe, i wystepowały tam silniki 126,150,177 koni mechanicznych(diesel). Wszystkie były na łańcuch ten co Ty masz Euzetet silnik 2.0 d4d 126koni mechanicznych masz łańcuch.
_________________ TOYOTA AVENSIS POCZUCIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum