jeżeli rysy czuć dobrze pod palcami to nie zrobisz nic bo z tego co widać to zdarł do podkładu jeżeli tak to tylko zapylenie rys cię ratuje jeżeli nie można spróbować polerki mechanicznej całego auta najlepiej. Auto jest nowe to ma sporo lakieru bezbarwnego na sobie i bez jakichkolwiek strat można spróbować ale całe auto nie tylko drzwi bo będzie różnica.
Typ: Avensis T27
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2011
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Gru 2009 Posty: 48 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-14, 18:02
Własnie autko zbyt nowe żeby je domowymi sposobami chyba leczyć a jazda z taki rysami raczej zbyt będzie mnie drażnić. Podjadę do jakiegoś lakiernika i niech to zobaczy.
Trafi się gdzieś taka menda i kłopotów narobi.......
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2009
Nadwozie: Sedan Pomógł: 46 razy Dołączył: 27 Cze 2011 Posty: 956 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2012-02-14, 21:37
Ja bym jednak spróbował tą pastą -> http://www.autokosmetyki....erow_,p107.html
Usuwałem nią różne rysy i muszę powiedzieć, że działa cuda. Na pewno zamaskuje rysę, że z daleka nie będzie widoczna a być może usunie całkowicie te mniejsze po lewej.
Tyle, że do T27 nie ma już lakierów zaprawkowych tylko jakieś paski samoprzylepne.
Nie ma problemu w sikensie 100 ml za 30 pln.
[ Dodano: 2012-02-15, 22:18 ]
Mateusz G napisał/a:
Witam Kolegów
I stało się jakiś "zbój" porysował mi lakier na tylnych drzwiach Avki. Nowiutkie zadbane Autko z takimi rysami.
Macie jakiś pomysł jak je usunąć ? Spróbował bym pasty tempo ale boje się że później na słońcu będzie widać miejsce polerowania. Macie jakiś pomysł ?
Wielkie współczucie szkoda auta no nie stety ale tacy są wandale.Co do polerki to raczej nic z tego bo rysy są za głębokie i tutaj nic nie da się zrobić, polerowac można gdy są to bardzo delikatne np. Automatyczna myjnia. Tutaj to niestety ale malowanie elementu.
Typ: Avensis T25
Silnik: 2.0 Valvematic
Rok: 2012
Nadwozie: Sedan
Wysłany: 2012-04-19, 09:04
Wydaje mi się, że te rysy są za głębokie. Wiem ,że jest możliwość naprawy bez lakierowania calego elementy tzw. "smart". Polecam w 100%.
Przy okazji współczuje oszpecenia tak ładnego auta...
Pzdr.
Jasne, można spróbować pastą, ale efekty mogą być różne.U mnie to się np. nie sprawdziło. Musiałem jechać do serwisu naprawy-nadwozi.pl, gdzie się tym dopiero zajęli porządnie.
AsTomasz [Usunięty]
Wysłany: 2013-01-26, 17:26
a jeżeli naprowadziłby tam cienkim pędzelkiem czarnego lakieru aby zakryło podkład. później to delikatnie przetrzeć szmatką z nitro i później bezbarwnym jeszcze pociągnąć lekko i to potem spolerować po wyschnięciu? nie będzie to dobre rozwiązanie?
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2011
Nadwozie: Sedan Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Gru 2009 Posty: 48 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2013-01-27, 11:00
Kupilem lakier czarny i w miejscu rys zrobiłem zaprawki ( czarne kreski) namową lakiernika nic więcej nie robiłem. zgodnie z jego zapowiedzią wraz czasem i myciem auta kreski robią się oraz mniej widoczne ( praktycznie nie widoczne trzeba wiedzieć gdzie były żeby zobaczyć)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum