Wysłany: 2019-11-15, 18:26 [Avensis T25] T25 nie odpala - immobilizer?
Witajcie, 2 dni temu moja T25 odpaliła i po sekundzie zgasła. Teraz kreci i nic się nie dzieje. Znajomy mechanik podłączył się komputerem i jedyne błędy to 2x immobilizer. Samochód nie ma iskry, obroty są widoczne. Wygląda na to że jest odcięty zapłon, tak jak w przypadku kiedy włączy się auto-napad. Wykluczony jest tez błąd kluczyka gdyż sprawdzałem na 2 innych.
Wstępnie na wtorek jestem umówiony do elektryka, który zajmuje się takimi sprawami, jednak chciałem podpytać, czy mogę coś posprawdzać we własnym zakresie (możne coś jest z jakąś kostka kablem itp). Dodam że od kilku dni przy włożonym kluczyku i otwartych drzwiach nie mam sygnału (tego pikania) ze kluczyk jest w samochodzie. Sygnał pojawia się kiedy docisnę delikatnie kluczyk do góry w stacyjce.
_________________ TOYOTA AVENSIS 2.0VVTi 147KM HIGH/PRESTIGE
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum