Wysłany: 2013-03-05, 11:50 [Avensis T25] głośne "BIIP" z głośników pare sekun
Hej może by mi ktoś podpowiedział jak wyłączyć takie głośne BIPnięcie z głośników po paru sekundach od odpalenia auta bo naprawdę jest to wkurzające, podejrzewam że to jest z zamontowanego jakiegoś starego systemu głośnomówiącego Nokii stara podstawa na telefon z wtyczką na jakąś nokię starą oraz wyprowadzony taki jakby mikrofon z przyciskiem na kolejnym przewodzie, poniżej podrzucam fotki i filmik tego piknięcia.
myślałen że jak po prostu odetnę i tak zrobiłem odciąłem ten mikrofon-przycisk i podstawe do telefonu to już tego nie będzie ale nadal jest.
Rozyebałeś mnie...odciąłeś akurat tę część,która te BIIIP wyłącza...czyli sterowanie...hehehe.Przytrzymując przycisk w środku wyłączyłbyś zestaw...pierścień to siła dzwięku.
A centralki od tego zestawu nie szukaj za radiem...jest sporych rozmiarów....masz ją zapewne za schowkiem pasażera.
trzymałem krótko i długo ten przycisk i bez skutku zawsze po różnego rodzaju manewrach i tak po chwili było BIP a tak też myslałem że najpierw co zrobie to poszukam za schowkiem może coś znajdę. no moze sie trochę pospieszylem z odcięciem tego ale gówniano wyglądało i jeszcze wkurzało kurde cofasz gdzieś na milimetry a tu nagle jeb z głosnikow BIIIP to się nie cackałem tylko poodcinałem heheh, dopiero potem pomyslałem że pewnie jest jakiś sposób na wyłączenie tego i jest forum avensisa ale dobra tam uciąłem i tyle teraz musze to zdemontować bo dalej krzyczy
Ten zestaw nie pozwala na wyłaczenie dzwieku beep. Jak chcesz wogóle go wyłączyć musisz znależć centralkę i na kablach do niej jest bezpiecznik zabezpieczający wyciągnij gi i po sprawie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum