Wysłany: 2012-11-18, 10:13 [Avensis T25] Czy to rozrusznik?
Od kilku dni podczas uruchamiania samochodu obserwuję dziwne zjawisko. Po przekręceniu stacyjki, uruchomieniu silnika, i "odpuszczeniu" kluczyka słychać przez ok. 1 sekundy dziwny dźwięk jakby wycie. Co to może być? Z góry dziękuję za pomoc. P.S. Auto pali bez problemu, jedno przekręcenie kluczyka i już.
u mnie taki objaw pojawia się każdej zimy jak albo jak tmp spadnie poniżej 3 C
wyjełem rozrusznik i zawiozłem do gościa co zajmuje sie nimi od lat 80 u mnie w mieście w PL ( akurat byłem zimą na święta) rozebrał go w drobny mak poskładał i powiedział ze jest ok.( brak zużycia)
założyłem do auta i dalej wyje tak jak piszesz przez 1 sek - ale zawsze przy pierwszym odpaleniu rano - jak sie nagrzeje to raczej żadko
juz tak mam 2 lata - i zrobiłem ze 100tys km od tamtej pory - na taxi - czyli start stop itd i rozrusznik jak chodził tak chodzi -
moja rada
przyzwyczaj sie albo zgłosnij radio i sie tym nie przejmuj albo probuj rozwiązać problem - sam chetnie sie dowiem czemu wyje
pozdrawiam
_________________ było Audi A6 C5 2.4 1997
wreszcie T25
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum