Wysłany: 2018-03-29, 19:40 [Avensis T22] jaki rozmiar opon na lato
Witam
Tak czytam i czytam i muszę napisać bo mam obawy ,pisałem na innym forum ale nie uzyskałem pomocy
Mam avensis t22 wagon rok 2000 z silnikiem 2cte czyli przed liftem....
Mam alufelgi 5x100 6.5 J x15H2 ET43 tu miałem opony 205/50/15 ale już są łyse
I tu mam dylemat jakie opony kupić chciałem 195x65x15 te bym dostał od ręki lub w ostateczności 185x65x15 ale takie na zamówienie ,,,,cena taka sama niestety 196/60/15 są ponad 200 droższe a sytuacja finansowa ostatnio kuleje... .wyczytałem że na oryginalnych felgach mogą być oba rozmiary ale czy na tych bo jest tu inne ET i inna szerokość felgi ,
Czy ktoś może ma takie założone ????????
Proszę Was o poradę.....
Ja czytałem sporo wypowiedzi i właściciele avki piszą że mają lub mieli 195x65x15 i przy oryginalnych felgach nic nie obciera nawet przy 4 osobach i sporo załadowanym bagarzniku .
Niestety oryginalny rozmiar opony tylko na zamówienie i sporo drożej martwi mnie tylko rozmiar moich felg bo i ET jest tu inne i felga 6.5 cala
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum