Wysłany: 2011-01-14, 13:44 [Avensis T25] problem z pedałem gazu
witam wszystkich.mam problem.jeżdżę toyotką avensis kombi 2.2,177km.wczoraj na trasie,po przejechaniu około 100km zapaliły się kontrolki trc off,vsc,oraz kontrolka engine-pomarańczowysilniczek.straciłem na chwile moc.brak reakcji pedalu gazu,po chwili wszystko wróciło do normy.jechalem kilkaset km i póżniej mialem to samo kilkakrotnie.poza tym wszystko jest ok.pozdrawiam.
Typ: Inne
Silnik: 2.0 D-4D diesel
Rok: 2002
Nadwozie: Inne Pomógł: 16 razy Dołączył: 14 Sty 2011 Posty: 380 Skąd: Wrocław
Wysłany: 2011-01-14, 14:30
trzeba zobaczyć jaki błąd wystąpił. odcięcie mocy następuje tylko w kilku przypadkach:
- przeładowanie turbiny
- problem z pedałem gazu
- itp....
jest konkretna lista przypadłości, kiedy komp w celach bezpieczeństwa odcina moc (ale w takim przypadku sama nie wraca!!!! trzeba auto zgasić i odpalić ponownie)
wcześmniej miałem też taki problem.zpaliły się kontrolki i przez pare sekund nie moglem dodac gazu,brak reakcji pedału.jednak po chwili wszystko wróciło do normy.po przyjeżdzie udalem się do mechanika,podłączyliśmy pod kompa ,ale nic nie wskazało.brak błedów.po paru dniach kontrolki same zgasły.teraz ten problem się ponowił.
Wysłany: 2011-01-14, 17:48
brombeziusz napisał/a:
wcześmniej miałem też taki problem.zpaliły się kontrolki i przez pare sekund nie moglem dodac gazu,brak reakcji pedału.jednak po chwili wszystko wróciło do normy.po przyjeżdzie udalem się do mechanika,podłączyliśmy pod kompa ,ale nic nie wskazało.brak błedów.po paru dniach kontrolki same zgasły.teraz ten problem się ponowił.
jak choinka świeciła to ślad musi być w kompie (nr błędu)
witam.dzisiaj kontrolki same mi zgasnęły by po około 100km znowu się zapalić.także przez kilka sekund pedał gazu nie reagował na przyśpiszenie.póżniej wszystko wróciło do normy.zimne auto pali normalnie,nie ma kopcenia,wszystko jest ok.może ktoś miał podobny przypadek.proszę o pomoc i pozdrawiam.
Wysłany: 2011-01-16, 19:05
brombeziusz napisał/a:
witam.dzisiaj kontrolki same mi zgasnęły by po około 100km znowu się zapalić.także przez kilka sekund pedał gazu nie reagował na przyśpiszenie.póżniej wszystko wróciło do normy.zimne auto pali normalnie,nie ma kopcenia,wszystko jest ok.może ktoś miał podobny przypadek.proszę o pomoc i pozdrawiam.
kolego a ty jak zdarta płyta. nikt nie jest wróżbitą. odczytaj błedy z kompa. przyczyn może być 100!!!!!
ja mialem identyczny przypadek takie same objawy. podlaczylem auto pod komp i byly dwa bledy:
1. przeladowanie turbiny(mechanik powiedzial ze jest za duze cisnienie ale nie wiedzial ze samochod ma zmieniona mape silnika).
2. problem z czujnikiem abs.
i okazalo sie ze zamarzly czujniki abs-u na tylnej osi samochod postal cala nocke w ogrzewanym garazu i po problemie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum