Wysłany: 2010-07-25, 12:16 [Avensis T25] Dziwny dym z klimatyzacji
Witam
Wczoraj podczas jazdy włączyłem klimatyzację i z nawiewów wyleciał dziwny bezzapachowy dym czy coś w tym rodzaju. wyłączyłem klimę i po jakimś czasie włączyłem znowu i było ok. za jakiś czas znowu ale juz duzo mniejszy byl ten dym. od tamtego czasu juzsie problem nie pojawił. czy ktoś może pomóc ?
z góry wielkie dzięki.
To jest całkiem normalne, że od czasu do czasu paruje z nawiewów. Zwłaszcza gdy temperatura na dworze jest dość wysoka Możesz spać spokojnie to nic groźnego Tak musi po prostu być. Już nie jeden z forumowiczów miał z tym stracha
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Słabsze chłodzenie klimy, najczęściej. Ale jak wymieniał czynnik co roku to nie będziesz miał tego zjawiska wgl Bo chłodziwo wystarcza na więcej jak rok a servis klimy powinno się robić raz do roku
_________________ Części samochodowe online - Motostacja
Ostatnio niedawno jadąc z Helu też wyłączając i za chwile włączając klimę tez poleciał dymek z nawiewów, później nie zauważyłem takiego dymu już. Ale to nic poważnego
_________________ TOYOTA AVENSIS POCZUCIE NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum