Witam serdecznie, zmieniłem t22 na t25 2.2 d-4d 150km 2006 i mam zapocone okolice odmy i pokrywy zaworów, nie kapie ani nie ubywa oleju (niezauważalnie). W t22 przerabiałem to 3 razy a w tym egzemplarzu mechanik straszy iż przy wymianie uszczelki od pokrywy trzeba wyciągać wtryski i jest ryzyko ich zniszczenia, co potrafi później kosztować kilka tysięcy. Niech mnie ktoś oświeci.
Czyli trzeba je wyciągać? Nie ma różnicy w czynności w przypadku 2.0 116 a 2.2 150? Koszt nowych wtrysków to około 6000 i do tego jakaś specjalna maszyna do ich wyciągania i dlatego jestem lekko przerażony a czekają mnie jeszcze inne naprawy
Nie, nie musisz. "Wywalasz", kładziesz rurki przywodu do wtryskiwaczy, małą uszczelkę i otwierasz pokrywę.
Norbi... niestety koszty są olbrzymie z wtryskiwaczami Denso w Toyocie. :( :/
Jedynie regeneracja wtryskiwaczy albo używane jeśli wiesz na 100% ile było km. Sprawdź dobry interfejs diagnostyki czy jest ok u Ciebie. U mnie... 2 wtryskiwacze chlastały jak pociąg z węglem.
2 - może być
0 - słaby
-4 - kaput zupełnie.
Załącznik.
Toyota Avensis T25 2003r 116KM - moja naprawa (23).JPG
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum