Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2010
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2023-06-13, 16:51 [Avensis T27] 1.8 bez gazu
Siema wszystkim,pacient T27 1.8 BP bez gazu,pytanko,wte upalne dni jeżdżę sobie z podpiętym sprzętem i sprawdzam jaką ma temperature silnik jak stoje w korku to dochodzi do 96 stopni i włącza się wiatrak na chwilkę po czym spada temperatura do 93,4 i tak w kółko jak wyskoczę na trase jest 89,90,91 jak są wzniesienia czasem skoczy do 93 i tu pytanie czy to normalna temperatura dla tego silnika czy coś nie pykło miałem wcześniej 1.9 tdi VW tam to równiutko 90 czy korek czy trasa,avke w BP mam pierwszy raz i nie mam porównania a dodam że pompa now płyn zalany nówka.
Typ: Avensis T27
Silnik: 1.8 Valvematic
Rok: 2010
Nadwozie: Wagon
Wysłany: 2023-06-15, 16:50
Ok,myślałem że może termostat się przycina że takie wachania ma temperatura,a i co mnie irytuje po jeżdzie jak otwoże maskę okolice chłodnicy wyczówam delikatną woń płynu przelukałem wszystko i wycieku ni ma
płyn też jest ok to układ zamknięty więc zapachu nie powinno być?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum