Wysłany: 2017-11-14, 19:58 [Avensis T25] Avensis 2.0 D4D nie odpala
Heeey wszystkim :P
Jestem całkowicie nowym członkiem forum. Proszę o wyrozumiałosć, przekierowanie oraz porady :P
Posiadam Ave T25 2.0 D4D, 116KM z 2003r.
Problem polega na niemożliwym uruchomieniu silnika..
Silnik z dnia na dzień odpalał coraz gorzej. Teraz nie mozna uruchomic go całkowicie..
Wraz z moim "garażowym majsterkiem" zaczęliśmy szukać przyczyny od podstaw:
-Wymiana filtra paliwa
-sprawdzenie szczelności układu
-Regeneracja rozrusznika
- Regeneracja wtryskiwaczy (od zawsze problem)
-Wymiana listwy CR wraz z czujnikami.
Efektu brak!
Posiadam kilka sztuk starych wtryskiwaczy.. Przy podpieciu wtryskiwacza na zewnatrz całkowity brak rozpylenia paliwa.. Tak jakby nie było sterowania prądem na wtryskiwacze oraz na zaworek w pompie. Pomijając elektrykę samochodu pompa wytwarza wysokie ciśnienie..
Po podpięciu komputera podczas rozruchu błąd typu "brak ciśnienia na listwie sterującej"..
Pomóżcie!! Auto stoi już ponad 2tyg.
Próbowałem właśnie w ten sposób podłączyć paliwo. Szybko i sprawnie zaciąga paliwo w pompę. W listwie jest ciśnienie.
Wczoraj kupiłem ten moduł sterowania wtryskiwaczy w całkiem fajnej cenie. Bez zmian ;xx. Nadal brak sterowania elektryką na wtryskiwacze i zawór scv.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum