Typ: Avensis T25
Silnik: 1.8 16V VVTi benzyna
Rok: 2004
Nadwozie: Sedan Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Maj 2010 Posty: 65 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-05-06, 18:06 [Avensis T25] Jakie parametry felg do Ave.
Witam.
Chce zakupić jakieś ładne felgi do swojej niedawno zakupionej T25 z 2004 roku. Mam wątpliwości co do doboru parametrów felg tak aby przypadkiem nigdzie nie ocierały. Najbardziej martwi mnie dobór parametru ET. Wypatrzyłem w necie takie felgi:
i zastanawiam się czy przy rozmiarach 7.00" x 16.00" ET: 35.00 PCD: 5 x 100.00mm nie będą nigdzie ocierały i wystawały poza nadkola. Proszę Was o jakieś rady jeśli nie takie to jakie parametry należy dobrać.
Dodam, że interesują mnie felgi w rozmiarze 16" gdyż posiadam opony 205/55/R16 i nie mam kasy żeby wymienić i jedno i drugie a opony są w dobrym stanie.
ja kupiłem nowe od audi i jak się nie mylę ET jest 6,5 i nie ma żadnego problemu tylko musiałem kupić oringi plastikowe na piastę gość mi z allegro zrobił pod wymiar i pasują jak ulał
ja kupiłem nowe od audi i jak się nie mylę ET jest 6,5 i nie ma żadnego problemu tylko musiałem kupić oringi plastikowe na piastę gość mi z allegro zrobił pod wymiar i pasują jak ulał
pozdro
witam od jakiego audi z tego co sie orientuje to audi ma rozstaw 5x112
te starsze audi A6 maja ten sam rozstaw ale powiem że dokładnie nie wiem od jakiego modelu mam w swojej na dzisiaj bo były nowe w pudelkach z wybitym od wewnątrz znaczkiem audi i jakimiś oznaczeniami ale za tą cenę to się opłacało komplecik 800 zł za nowe 16''
dzwoniłem wczoraj do 2 serwisów ASO Toyoty i odpowiedz: "w słabszych wersjach diesla było 5x100" - ewentualnie można po VIN'ie sprawdzić w salonie.....
Bzdury piszecie.Mam w avce silnik diesla 126KM i rozstaw felg jest 5x100. Najlepiej sprawdzić średnicę otworu centrującego. Z tego co mi wiadomo były dwa rozstawy śrub:5x100x54 i 5x114,3x60. Sprawdź średnicę otworu centrującego i będzie wiadomo jaki jest rozstaw śrub.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum